Nätverksträff 25 september

Matsvinn, försvinn! Nätverksträff hos Junibacken med Karma På måndag, 25 september kl. 15 är alla våra medlemmar i Stockholm välkomna till Junibackens fina lokaler. Temat för hösten är matsvinn och vi kommer att titta på problematiken från olika håll och se vad det finns för lösningar. Som inspiration har vi bjudit in Karma för att få höra hur en app hjälper restauranger att minska deras […]

Read Me Leave comment

Vi deltar i #fairtradechallenge

Under tre dagar, 11-13 maj, pågår World Fairtrade Challenge i över 20 länder. Fokus läggs på arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Hållbara Restauranger deltar förstås med schyssta fikor på flera ställen i Göteborg och Stockholm. Att jobba med schyssta villkor är en självklar del i vårt arbete och ingår i ett av våra fem fokusområden – reko! Här […]

Read Me Leave comment

Nu startar vi upp Hållbara Restauranger i Malmö

Tisdagen den 25 april kl 16 bjuder Malmö stad in till after work på Mitt Möllan. Inbjudan vänder sig till restauratörer som vill vara med och utveckla Malmös restaurangbransch till en ännu mer hållbar näring. Under eftermiddagen presenterar vi konceptet ”Hållbara Restauranger” som drar igång under höst 2017, och berättar mer om hur du kan bli en del av nätverket. Du kommer att träffa U&We, […]

Read Me 2 Comments

Klimatsmart lunch i Stockholm

Inför Earth Hour satsar några av våra medlemmar på att lyfta fram matens klimatpåverkan. Under hela veckan så serveras det klimatsmart ute på stan. Vad sägs om rökt Hjälmargös med äggröra, skirat smör och äpple som förrätt på Långholmens Wärdshus, Biff à la Bönström med örtigt rotmos på Junibacken, eller Ramen med miso, pocherat ägg, shitake, sticklök och böngroddar på Moderna Muséet? Här nedan kan du […]

Read Me Leave comment

Tillsammans för klimatet!

På lördag den 25 mars klockan 20.30 – 21.30 lokal tid är det Earth Hour – ett globalt initiativ där världen tar ställning för planeten. I år står mer i fokus än tidigare, därav 60 + . Det är bilen, bostaden, biffen, börsen och butiken som måste upp på agendan. Inom mat är budskapet: HALVERA köttkonsumtionen enligt mottot ”Mindre men bättre kött”. DUBBLERA konsumtionen av vegetarisk mat; […]

Read Me Leave comment

Nudging funkar även på a la carte

Inom ramen för Hållbara Restaurangers nätverk i Göteborg har Christina Gravert och Verena Kurz vid Göteborgs Universitet testat effekten av olika utformning av menyn i ett kontrollerat experiment med ett slumpartat urval hos Mr.P, en av de medverkande restaurangerna. Att utforma menyn till förmån för vegetarisk mat visar sig ha en stor och signifikant effekt på viljan att beställa en vegetarisk maträtt i stället för […]

Read Me Leave comment

Fler restauranger våren 2017!

Vi öppnar nu för nya restauranger att gå med i nätverket i Stockholm! Gapet mellan vad restaurangerna kommunicerar och hur gästen vill få information har varit utgångspunkten i arbetet inom nätverket Hållbara Restauranger. Vi söker nu restauratörer och restauranger som vill vara med och förändra restaurangbranschen till en mer hållbar näring, samtidigt som kunderna blir nöjdare och verksamheten mer lönsam! Vi finns i Stockholm och Göteborg och […]

Read Me Leave comment

Releasefest med Worldfavor på MoMuMat

Read Me Leave comment

Intervju med Långholmens Wärdshus

En 5-minuters intervju med Miljögruppen på Långholmens Wärdshus Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi har ett etablerat miljöarbete sedan länge och är Svanenmärkta. Däremot är vi inte så bra på att berätta om allt vi gör. Vi vill också få inspiration och verktyg att jobba med vissa viktiga frågor. Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet? […]

Read Me Leave comment

Releasefest Worldfavor 7 december

Läs hela pressmeddelandet här.

Read Me Leave comment