Aktuellt

Hotell Kristina ny medlem i Sigtuna

Tidigare i år blev Hotell Kristina medlem i vårt nätverk. Vi passade på att fråga kökschefen Tobias om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Jag heter Tobias, är kökschef på…
Läs mer

Avfall och kompost var temat på nätverksträff hos Oaxen Krog & Slip

Agneta Green välkomnade tillsammans med Michelle Palmstierna oss till Oaxens vackra lokaler på Djurgården och inledde med att berätta historien bakom Oaxen Krog & Slip och den byggnaden som nätverksträffen hölls i. Efter många år på ön Oaxen så öppnades möjligheten att bygga en ny lokal på Djurgården. I och med att lokalen byggdes från…
Läs mer

Hållbara Restauranger gör nedslag i Céara, Brasilien

En av Brasiliens delstater har visat intresse för nätverket Hållbara Restauranger. Vi deltar på Ceará Organic Food Festival i Fortaleza 25-28 september. Nätverket representeras av projektledare Julia Senninger och kock & restaurangägare Malin Söderström. Hållbara Restaurangers vision är att stärka restaurangernas hållbarhetsarbete och göra miljö- och sociala faktorer till ett viktigt konkurrensmedel inom restaurangnäringen. Nu…
Läs mer

Kan bra arbetsmiljö och individuell lönesättning göra det lättare att behålla personalen?

Förra veckan träffades Hållbara Restauranger Stockholm för nätverksträff på Krogen Stora Gungan inne på Skansen. Liselotte Sjöberg tillsammans med sina kollegor hälsade oss välkomna till sina historiska och vackra lokaler. På Stora Gungan har man jobbat aktivt med miljöfrågor och haft en miljöpolicy sedan 2012 och Liselott menar att de fått en rejäl spark i…
Läs mer

Hållbara Restauranger och Destination Sigtuna i samarbete

Hållbarhetsarbetet blir roligare när man gör det tillsammans. Destination Sigtuna går nu med i nätverket Hållbara Restauranger och vi genomför workshops i Sigtuna för alla nya medlemmar. Nya hotell/restauranger i nätverket Hållbara Restauranger som är medlemmar i Destination Sigtuna är Arlanda Hotellby, Clarion Arlanda, First Hotell, Kämpasten, Park Airport Hotell, Radisson Blu Airport Terminal Hotel,…
Läs mer

Flera medlemmar nominerade i nya 360° Eat Guide

360° Eat Guide har utsett flera medlemmar i nätverket till finalister i årets prisutdelning. Vilka som vinner kommer att avslöjas den 30 september i Stockholm. Pristagare utses i följande kategorier: STORT GRATTIS säger vi till våra medlemmar Bhoga Restaurang, Oaxen Krog & Slip och Restaurangen på Spritmuseum, alla tre nominerade i kategorin ”Restaurant”. Hotell Kristina…
Läs mer

Villa Källhagen ny medlem i Stockholm

I februari 2019 blev Villa Källhagen medlem i vår nätverk. Vi passade på att fråga Cattis Frick varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Nätverket Hållbara Restauranger? Villa Källhagen har varit Svanenmärkt sedan…
Läs mer

Restaurang Kummin ny medlem i Umeå

Varför valde ni att gå med i Nätverket Hållbara Restauranger? Vi kände att det var ett bra sätt att hitta ytterligare inspiration för det hållbarhetsarbete som sedan länge varit en del av vår företagsidé och värdering. Om vi sen kan inspirera andra är det ju toppen. För oss handlar det om att försöka vara hållbar…
Läs mer

Rosendals Trädgård ny medlem i Stockholm

Varför valde ni att gå med i Nätverket Hållbara Restauranger? Som en del av nätverket KDI, Kungliga Djurgårdens Intressenter arbetar vi aktivt för att göra en markant hållbarhetsförflyttning för hela Djurgården. Här spelar såklart maten och drycken en viktig roll. Rosendals Trädgårdskafé har länge varit KRAV- certifierat och vi arbetar med en en hög andel…
Läs mer

Ericofood ny medlem i Stockholm

Restaurang Ericofood – Food by Coor, har blivit medlem! Vi har ställt tre snabba frågor för att lära känna dem bättre. Varför valde ni att gå med i Nätverket Hållbara Restauranger? Det lät som ett bra ställe och tillfälle att bli bättre, både på att jobba tillsammans och att jobba mot att bli mer hållbara.…
Läs mer