Aktuellt

Workshop 3 Sigtuna: Kökets ekonomi, plast och transporter

Måndagen den 20 januari samlades medlemmar i nätverket Hållbara Restauranger Sigtuna på Clarion Hotel Arlanda för att diskutera frågor kring kökets ekonomi, plast och transporter. Alla tre ämnen är viktiga och centrala för ett bra och fungerande hållbarhetsarbete. Medverkande under workshopen var även våra partners Anna Dahlqvist från Diskteknik och Caroline Englund från Destination Sigtuna.…
Läs mer

Vinets dag 22/1 – heja ekologiska viner!

Ni har väl inte missat att det idag, den 22 januari, är Vinets dag? Vi är glada att både intresset för och utbudet av ekologiska viner har ökat, och fortsätter att öka, i Sverige. På Nätverket Hållbara Restaurangers facebooksida kan ni läsa 9 myter och 9 sanningar om ekologiska viner som kan vara passande att…
Läs mer

Gunnebo Slott och Trädgårdar ny medlem i Göteborg

Vi vill välkomna en till av nätverkets nyaste medlemmar, Gunnebo Slott och Trädgårdar. Vi passade på att fråga restaurangchef Patrik Sewerin om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi vill…
Läs mer

Sigtuna Stadshotell

1909 Sigtuna Stadshotell ny medlem i Sigtuna

Vi vill välkomna en av våra nyaste medlemmar, 1909 Sigtuna Stadshotell, till vårt nätverk. Vi passade på att fråga Caroline Folkesson Levin, hotellchef, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?…
Läs mer

Göteborgs Symfoniker ny medlem i Göteborg

Tidigare i år blev Göteborgs Symfoniker medlem i vårt nätverk. Vi passade på att fråga Fredrica Olsson, restaurangchef, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? För oss på Göteborgs Symfoniker…
Läs mer

Clarion Hotel Arlanda ny medlem i Sigtuna

Ytterligare en ny medlem i Sigtunanätverket är Clarion Hotel Arlanda som blev medlemmar tidigare i år. Vi pratade med Lisa, Marketing Manager, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi…
Läs mer

Hotell Kristina ny medlem i Sigtuna

Tidigare i år blev Hotell Kristina medlem i vårt nätverk. Vi passade på att fråga kökschefen Tobias om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Jag heter Tobias, är kökschef på…
Läs mer

Avfall och kompost var temat på nätverksträff hos Oaxen Krog & Slip

Agneta Green välkomnade tillsammans med Michelle Palmstierna oss till Oaxens vackra lokaler på Djurgården och inledde med att berätta historien bakom Oaxen Krog & Slip och den byggnaden som nätverksträffen hölls i. Efter många år på ön Oaxen så öppnades möjligheten att bygga en ny lokal på Djurgården. I och med att lokalen byggdes från…
Läs mer

Hållbara Restauranger gör nedslag i Céara, Brasilien

En av Brasiliens delstater har visat intresse för nätverket Hållbara Restauranger. Vi deltar på Ceará Organic Food Festival i Fortaleza 25-28 september. Nätverket representeras av projektledare Julia Senninger och kock & restaurangägare Malin Söderström. Hållbara Restaurangers vision är att stärka restaurangernas hållbarhetsarbete och göra miljö- och sociala faktorer till ett viktigt konkurrensmedel inom restaurangnäringen. Nu…
Läs mer

Kan bra arbetsmiljö och individuell lönesättning göra det lättare att behålla personalen?

Förra veckan träffades Hållbara Restauranger Stockholm för nätverksträff på Krogen Stora Gungan inne på Skansen. Liselotte Sjöberg tillsammans med sina kollegor hälsade oss välkomna till sina historiska och vackra lokaler. På Stora Gungan har man jobbat aktivt med miljöfrågor och haft en miljöpolicy sedan 2012 och Liselott menar att de fått en rejäl spark i…
Läs mer