Aktuellt

First Hotel Arlanda ny medlem i Sigtuna

En ny medlem i Sigtunanätverket är First Hotel Arlanda Airport. Vi pratade med Madeleine Gifting, Operations Manager, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? ”Deltagandet i nätverket är en del…
Läs mer

Magnus Ek på Oaxen Krog vinner Guide Michelins hållbarhetspris!

Magnus Ek på Oaxen Krog vann Guide Michelins första specialpris – hållbarhetspriset ”sustainability awards” – på ceremonin i Trondheim tidigare i veckan. Restaurangen fick även behålla sina två tidigare Michelinstjärnor. Det nya hållbarhetspriset innebär en ny märkning, ett löv, som indikerar att restaurangen har ett hållbarhetsfokus. I en artikel av Royal Djurgården kan vi läsa…
Läs mer

Workshop 3 Göteborg: Tillgänglighet & Schyssta villkor

Tisdagen den 21 januari samlades medlemmar i nätverket Hållbara Restauranger Göteborg på Göteborgs Stadsteater för att prata om ämnena tillgänglighet och schyssta villkor. Under workshopen diskuterades hur restaurangerna arbetar med funktionstillgänglighet, lika bemötande av kund, och hur man får sin personal att trivas och må bra. Alla dessa punkter är centrala för att nå ett…
Läs mer

Workshop 3 Sigtuna: Kökets ekonomi, plast och transporter

Måndagen den 20 januari samlades medlemmar i nätverket Hållbara Restauranger Sigtuna på Clarion Hotel Arlanda för att diskutera frågor kring kökets ekonomi, plast och transporter. Alla tre ämnen är viktiga och centrala för ett bra och fungerande hållbarhetsarbete. Medverkande under workshopen var även våra partners Anna Dahlqvist från Diskteknik och Caroline Englund från Destination Sigtuna.…
Läs mer

Vinets dag 22/1 – heja ekologiska viner!

Ni har väl inte missat att det idag, den 22 januari, är Vinets dag? Vi är glada att både intresset för och utbudet av ekologiska viner har ökat, och fortsätter att öka, i Sverige. På Nätverket Hållbara Restaurangers facebooksida kan ni läsa 9 myter och 9 sanningar om ekologiska viner som kan vara passande att…
Läs mer

Gunnebo Slott och Trädgårdar ny medlem i Göteborg

Vi vill välkomna en till av nätverkets nyaste medlemmar, Gunnebo Slott och Trädgårdar. Vi passade på att fråga restaurangchef Patrik Sewerin om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi vill…
Läs mer

Sigtuna Stadshotell

1909 Sigtuna Stadshotell ny medlem i Sigtuna

Vi vill välkomna en av våra nyaste medlemmar, 1909 Sigtuna Stadshotell, till vårt nätverk. Vi passade på att fråga Caroline Folkesson Levin, hotellchef, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?…
Läs mer

Göteborgs Symfoniker ny medlem i Göteborg

Tidigare i år blev Göteborgs Symfoniker medlem i vårt nätverk. Vi passade på att fråga Fredrica Olsson, restaurangchef, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? För oss på Göteborgs Symfoniker…
Läs mer

Clarion Hotel Arlanda ny medlem i Sigtuna

Ytterligare en ny medlem i Sigtunanätverket är Clarion Hotel Arlanda som blev medlemmar tidigare i år. Vi pratade med Lisa, Marketing Manager, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi…
Läs mer

Hotell Kristina ny medlem i Sigtuna

Tidigare i år blev Hotell Kristina medlem i vårt nätverk. Vi passade på att fråga kökschefen Tobias om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut. Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Jag heter Tobias, är kökschef på…
Läs mer