5 minuter om hållbarhet med Södra Teatern i Stockholm

Frida Hammarström om hållbarhet inom restaurangbranschen

 

Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?

Vi har känt att vi har saknat en del verktyg för att verkligen bli hållbara som restaurang. Så vi är grymt peppade att få hjälp att analysera vår verksamhet och få handfasta tips av U&We’s hållbarhetscoacher.

Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?

Största utmaningen är att ta tag i det, avsätta tid och arbeta mer strategiskt enligt mig. Annars ser jag inga jättestora hinder förutom att till exempel ekologiska varor är väsentligt dyrare.

Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?

Att hållbarhetsfrågan blir en hygienfaktor och att alla restauratörer är engagerade och arbetar med dessa frågor mer långsiktigt.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *