First Hotel Arlanda ny medlem i Sigtuna

First Hotel Arlanda ny medlem i Sigtuna

En ny medlem i Sigtunanätverket är First Hotel Arlanda Airport. Vi pratade med Madeleine Gifting, Operations Manager, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut.

Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?

”Deltagandet i nätverket är en del av hotellets generella hållbarhetsarbete. Vi arbetar miljömedvetet och väljer våra producenter med omsorg. Vi eftersträvar en matfilosofi där vi alltid vill leverera hög kvalitet på alla våra produkter. Svenskt kött, ekologiskt och närproducerade produkter är några av våra viktigaste prioriteringar. Våra kockar tillsammans med det franska patisseriet ”Happy Atelier” serverar kärleksfullt hembakat konferensfika som är både vegetariskt och delvis glutenfritt för den som önskar.”

Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?

”Att gästerna inte är beredda att ta sin del av kostnaden för de mer hållbart producerade måltiderna i vår typ av restaurangmiljö.”

Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?

”Vi ser framför oss att branschen fortsätter att utvecklas och inspirera gemene man till att på ett hållbart sätt tillvarata råvaror och förädla dem på ett njutbart sätt.”

Stort tack för era svar, och varmt välkomna till nätverket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *