Flera medlemmar nominerade i nya 360° Eat Guide

Flera medlemmar nominerade i nya 360° Eat Guide

360° Eat Guide har utsett flera medlemmar i nätverket till finalister i årets prisutdelning. Vilka som vinner kommer att avslöjas den 30 september i Stockholm. Pristagare utses i följande kategorier:

STORT GRATTIS säger vi till våra medlemmar Bhoga Restaurang, Oaxen Krog & Slip och Restaurangen på Spritmuseum, alla tre nominerade i kategorin ”Restaurant”. Hotell Kristina är nominerad i kategorin ”hotell”. Grattis också till vår tidigare medlem Restaurang Volt, som också befinner sig bland de 80 nominerade restaurangerna.

Samtliga nominerade restauranger och hotell poängsätts både vad gäller gastronomi och hållbarhet.

Bland de tio kockar som är nominerade är fyra från Sverige. VI VILL GRATULERA Sofia B Olsson från vrÅ, medlem sen flera år tillbaka, Paul Svensson på Fotografiska och som har agerat som inspiratör till nätverket sen början. Dessutom är både Sofia och Paul nominerade i kategorin ”Action”, vilket vi tycker är extra kul då en viktig byggsten av just Nätverket Hållbara Restauranger är att skapa viktig konkret förändring mot en hållbar restaurangbransch. Grattis också till Fredrik Johnsson från Restaurang Volt.

De nominerade kockar behöver uppfylla tre krav: 1) Vilja skapa förändring, 2) förmåga att inspirera, 3) Ambassadörer. Med andra ord måste kocken driva hållbarhetsfrågan i restaurangbranschen, inspirera både i köket och i matsalen samt kunna visa på initiativ och förändring och sist men inte minst vara en ambassadör för hållbarhetsfrågan genom tydlig och flitig kommunikation i alla möjliga kanaler.

Vad är 360° Eat Guide?

Dagens restaurangbesökare letar efter nya restaurangguider som inte bara bedömer maten på tallriken, men även tar hänsyn till hållbarhet. 360° Eat Guide är en ny restaurangguide, där 13 jurymedlemmar rankar Nordens restauranger inom flera kriterier. Mer information på deras hemsida.

Maten vi äter påverkar vår omgivning, idag, men även i framtiden. Restauranger måste ta större ansvar. Och som restaurangbesökare måste vi öka våra krav. Håll utkik efter #vågafråga kampanjen under hösten. Mer information kommer snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *