Folkes konferens, bistro & café om att “göra rätt val”

Folkes konferens, bistro & café om att “göra rätt val”

 

Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?

Av både personliga och professionella skäl. Dels har vi ett eget intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor.  Dels har vi många kunder i vår konferens- och cateringverksamhet som söker leverantörer med ett uttalat miljöarbete, inte minst kommuner och landsting som har det som krav. Vi vill få lite utbildning och stöd i det arbetet och få hjälp att hålla motivationen uppe.

 

Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?

Den största utmaningen blir nog att få en ekonomisk hållbarhet i det. Det är små marginaler i restaurangbranschen och de grönare valen är oftast dyrare. En annan stor utmaning är att göra rätt val, att hitta de åtgärder som gör verklig skillnad, och inte lägga onödigt jobb på fel åtgärder. Att motivera branschen i stort att faktiskt utbilda sig och lära sig den skillnaden.

 

Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?

Att nätverkandet blev starkare, det skulle ge oss mer muskler mot producenter och leverantörer. Att fler restauranger vågade satsa mer på växtbaserat, att det blev en mer självklar del av alla restauranger utan att man för den del stämplar sig som vegetarisk eller vegansk restaurang, på det sättet skulle det kunna bli enklare för “vanliga människor” att göra ett grönt val.

Elsa Holmberg, driftschef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *