Intervju med DaMatteo

Intervju med DaMatteo

En 5-minuters intervju med Matts Johansson, ägare till Da Matteo i Göteborg
om Hållbara Restauranger

damatteo

Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?

För att lära oss mer, gillar tänket med att det är en process. Som livet…

Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?

Omfattningen, för vår bransch har en omfattande uppgift då vi påverkar miljön på så många områden som är svårt att överblicka. Dessutom är vi som bransch utsatta för gästen och media, samtidigt relativt lågutbildad nivå rent allmänt o i synnerhet i hållbarhetsfrågor. Det jobb vi måste göra i framtiden är en svår uppgift i en personaltät bransch med rätt små marginaler. Hållbarhet kommer att kosta och vi måste sända den kostnaden vidare till gästen vilket inledningsvis är svårt.

Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?

Att vi blir mätbart hållbara på ett enkelt sätt, kanske med lotsar i kommunal regi under några år så vi kommer igång, av intresse för kommunen som besöksmål.

damatteo