Nu startar vi upp Hållbara Restauranger i Malmö

Nu startar vi upp Hållbara Restauranger i Malmö

Tisdagen den 25 april kl 16 bjuder Malmö stad in till after work på Mitt Möllan. Inbjudan vänder sig till restauratörer som vill vara med och utveckla Malmös restaurangbransch till en ännu mer hållbar näring. Under eftermiddagen presenterar vi konceptet ”Hållbara Restauranger” som drar igång under höst 2017, och berättar mer om hur du kan bli en del av nätverket.

Du kommer att träffa U&We, initiativtagarna till konceptet och Miljöförvaltningen & Malmö Turism som projektleder satsningen i Malmö.

Sofia Olsson från VRÅ i Göteborg berättar om varför de är medlemmar i ”Hållbara Restauranger” i Göteborg och Titti Qvarnström från Bloom in the Park berättar om sin syn på mat och hållbarhet och delar med sig av sina tankar kring vikten av en hållbar filosofi

Eftermiddagen rundas av med after work och något att dricka och äta. Anmälan görs direkt till Emma Börjesson, Malmö Stad – emma.borjesson (a) malmo.se.

2 Responses

 1. Lasse says:

  Vad betyder egentligen “hållbar restaurang”?
  Och vilken bäring har den betydelsen isf på begreppet hållbar utveckling? Hänger det alls ihop?
  /Lasse

 2. admin says:

  Hej Lasse
  Hållbara Restauranger är ett nätverk som vänder sig till restauranger som vill arbeta aktivt med att lyfta restaurangbranschen. Vi har tagit fram ett manifest som alla ställer sig bakom och det lyder så här:
  Deltagarna i Hållbara Restauranger står för en…
  * insikt om att hållbarhet och transparens är prioriterade frågor för restaurangbranschen
  * vilja att utveckla sin kompetens och driva hållbarhetsfrågor systematiskt
  * beslutsamhet att driva på och få igång dialogen kring hållbarhetsfrågor med sina gäster och leverantörer
  Och vi arbetar inom fem fokusområden – Miljö & klimat, Mat, Reko, Ekonomi samt Kommunikation & kompetens.

  Så vi är inte en märkning och vi säger inte att någon av restaurangerna är hållbar, utan alla är på en resa mot hållbarhet som redovisas öppet i Restaurangguiden. Självklart grundar det sig på hållbar utveckling där ekonomin är beroende av planetens gränser och vårt samhälle.

  Kolla gärna mer på hemsidan, t.ex. under Om oss och i Restaurangguiden där du ser hur de olika medverkande restaurangerna arbetar. Eller hör av dig om du vill veta mer.
  //
  Ellinor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *