Vinnare Matverk Stockholm 2017

Vinnare Matverk Stockholm 2017

Den 28 november gick MatLusts event “Nya vägar till lönsamhet” av stapeln. Tom Tits Experiment i Södertälje fylldes av kockar, restauratörer, producenter, matverkare och återförsäljare som tillsammans diskuterade, lyssnade och smakade sig igenom dagen.

 

Final Matverk Stockholm

Grattis till laget bakom det ekologiska pitabrödet, vinnare av första pris i finalen i Matverk Stockholm! Laget består av Per Rosengren och Susanne Skåneberg – Saltå Kvarn, tillsammans med Mouris Eliya – Il Forna Della Pita AB. Bidraget röstades fram som vinnare av både en marknadsjury och en smakjury. Motiveringen till pitabrödet talade om hur produkten både höll en hög kvalitet och samtidigt var nyskapande då kunskap från olika kulturer blandades samman. På andra plats kom Örätts färska barnmat med lammkött, och tredjepriset kammades hem av Anneli och Samuel Wallin, Mörkölamm, med en lufttorkad fårstek.

Team Ekologiskt pitabröd (Per Rosengren, Susanne Skåneberg och Mouris Eliya), vinnare av Matverk Stockholm 2017 tillsammans med juryordförandena Johannes Cullberg och Malin Söderström.

Extra roligt var att både vinnaren och smakjuryns ordförande har kopplingar till Hållbara Restauranger: Per Rosengren från Saltå Kvarn är styrgruppsmedlem, och Malin Söderström är medlem i nätverket.

Matverk är tävlingen för innovativ matkonst och nya samarbeten. Det syftar till att skapa nya klassiker och utöka vårt skafferi. Läs mer på Matverks hemsida. Du kan också läsa ett blogginlägg om hur några av bidragen till Matverk Stockholm 2017 jobbar med lönsamhet och resursslöseri på U&We’s hemsida.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *