Goda exempel

Mat

På Zócalo finns en meny för vegetarianer, veganer och för de som vill äta mindre kött.

Paul Svensson, matinspiratör på fotografiska, har en råvarubibel med ingrediensförteckning för alla rätter på menyn.

Ekonomi

Restaurang Q i Stockholm mäter svinnet med programmet Grace Organic.

Destination Sigtuna samarbetar kring matsvinn, palmolja och klimatdeklaration.

Clarions små tallrikar ger vinst för mat och ekonomi. Att minska tallrikarna från 24 till 21 cm bidrog till att minska matsvinnet med 20 procent på Clarion.

Miljö och klimat

Fler restauranger i Stockholm ser till att deras matavfall blir energi åt andra genom biogas.

Teaterbaren i Stockholm arbetar aktivt med hållbarhet.

Max Hamburgare har bland annat 100 procent klimatkompensation, CO2e-märkning av menyn och hälsosamma alternativ.

Posthotellets nya satsning – takodling i Göteborg som försörjer restaurangerna vRÅ och Norda med grönsaker.

Palmoljefritt på Universeums restauranger i Göteborg.

REKO

Få hjälp med att skapa en tillgänglig miljö för alla.

Liseberg arbetar systematiskt med tillgänglighet för att välkomna alla.

Gothia Towers nyttigaste affär: Socialt företagande och skapa samhällsnytta i Göteborg.

Kommunikation och kompetens

Teaterbaren i Stockholm berättar om sitt miljöarbete på flera platser i restaurangen och på hemsidan.

På Zócalo får man både en ärlig meny och en ärlig nota.

Mr. P. i Göteborg använde sig av nudging och minskade på gästernas köttbeställningar.

På några Fazer-restauranger lockar man gästen att göra bättre val med så kallad nudging.