Miljö och klimat

Det låter kanske märkligt, men mat har en stor klimatpåverkan. Idag ligger vi på 1,5 ton CO2/person bara för mat, och det gäller att få ner det till 1 ton totalt (inkl. flyg m.m.) för att stabilisera klimatet. Men det finns många åtgärder du kan vidta på din restaurang inom andra områden för att bli mer miljö- och klimatanpassad!

Information

Att välja rätt el är ett enkelt och billigt sätt att göra skillnad för miljön. Det räcker med ett telefonsamtal till ditt elbolag – fråga efter Bra Miljöval-märkt el.

Att ha avfallssortering med många olika fraktioner, inklusive matavfall,  spar både energi och resurser.  Läs mer här !

Verktyg

Ha koll på vilka krav som gäller för att blir Svanenmärkt

Miljödiplomering: ett enkelt system som ger ordning och reda

Klimatberäkning och klimatkompensation”Det man inte mäter kan man inte påverka.”
Få koll på kolet och ta klimatansvar, samt minska behovet och beroendet av fossil energi.

Upphandlingsmyndighetens nyttokalkylator för kött.