Mat

Maten är ju själva anledningen till att man går på en restaurang och det finns mycket man kan göra kring maten:

Servera ekologiskt

Håll koll på palmolja och soja

Ursprung på fisk och kött

Klimatsmarta recept och mycket mer

Vi tycker det kanske viktigaste är att vara öppen och transparent gentemot gästen. Redovisa ingredienser och ursprung och inleda dialogen med era gäster kring vilken mat de egentligen vill ha och är beredda att betala för.

 

Information

Det är lätt att göra rätt! Skapa din egen uppfattning om viktiga matfrågor, som palmolja, soja, ekologiska varor och klimatsmart mat.

Nedan finner du länkar till hemsidor där du kan läsa och lära mer om olika ämnesområden.

Palmolja

Soja

Verktyg för klimatberäkning av måltid

Nyckelhålsmärkning

MSC-cerifiera din restaurang

Köttguiden

Fiskguiden

Fem viktiga produkter att byta till eko

Klimatsmart kokbok och tips

 

Verktyg

Lär mer om matens klimatpåverkan i Mat-klimat-listan.

Använd checklistor för KRAV-certifiering.

Bidra till en hållbar köttkonsumtion med hjälp av WWF köttguiden.

Innehåller något palmolja? Sök på dina produkter i Dabas-databasen.