Blogg

Kött, KRAV och antibiotika i Göteborg

            Dagens nätverksträff i Göteborg sker i Ekocentrums lokaler som i sig själva uppmuntrar diskussioner om hållbarhet, och det gör även dagens talare: Anna Wahlberg…
Läs mer

Titti Qvarnström berättar varför hon är med i nätverket

En 5-minuters intervju med Titti Qvarnström på Malmö Cooking                                       Varför valde…
Läs mer

Nätverksträff 25 september

Matsvinn, försvinn! Nätverksträff hos Junibacken med Karma På måndag, 25 september kl. 15 är alla våra medlemmar i Stockholm välkomna till Junibackens fina lokaler. Temat för hösten är matsvinn och…
Läs mer

Vi deltar i #fairtradechallenge

Under tre dagar, 11-13 maj, pågår World Fairtrade Challenge i över 20 länder. Fokus läggs på arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Hållbara Restauranger…
Läs mer

Nu startar vi upp Hållbara Restauranger i Malmö

Tisdagen den 25 april kl 16 bjuder Malmö stad in till after work på Mitt Möllan. Inbjudan vänder sig till restauratörer som vill vara med och utveckla Malmös restaurangbransch till…
Läs mer

Klimatsmart lunch i Stockholm

Inför Earth Hour satsar några av våra medlemmar på att lyfta fram matens klimatpåverkan. Under hela veckan så serveras det klimatsmart ute på stan. Vad sägs om rökt Hjälmargös med…
Läs mer

Tillsammans för klimatet!

På lördag den 25 mars klockan 20.30 – 21.30 lokal tid är det Earth Hour – ett globalt initiativ där världen tar ställning för planeten. I år står mer i fokus…
Läs mer

Nudging funkar även på a la carte

Inom ramen för Hållbara Restaurangers nätverk i Göteborg har Christina Gravert och Verena Kurz vid Göteborgs Universitet testat effekten av olika utformning av menyn i ett kontrollerat experiment med ett…
Läs mer

Fler restauranger våren 2017!

Vi öppnar nu för nya restauranger att gå med i nätverket i Stockholm! Gapet mellan vad restaurangerna kommunicerar och hur gästen vill få information har varit utgångspunkten i arbetet inom nätverket Hållbara…
Läs mer