Aktuellt

Tillsammans för klimatet!

På lördag den 25 mars klockan 20.30 – 21.30 lokal tid är det Earth Hour – ett globalt initiativ där världen tar ställning för planeten. I år står mer i fokus än tidigare, därav 60 + . Det är bilen, bostaden, biffen, börsen och butiken som måste upp på agendan. Inom mat är budskapet: HALVERA köttkonsumtionen enligt…
Läs mer

Nudging funkar även på a la carte

Inom ramen för Hållbara Restaurangers nätverk i Göteborg har Christina Gravert och Verena Kurz vid Göteborgs Universitet testat effekten av olika utformning av menyn i ett kontrollerat experiment med ett slumpartat urval hos Mr.P, en av de medverkande restaurangerna. Att utforma menyn till förmån för vegetarisk mat visar sig ha en stor och signifikant effekt…
Läs mer

Fler restauranger våren 2017!

Vi öppnar nu för nya restauranger att gå med i nätverket i Stockholm! Gapet mellan vad restaurangerna kommunicerar och hur gästen vill få information har varit utgångspunkten i arbetet inom nätverket Hållbara Restauranger. Vi söker nu restauratörer och restauranger som vill vara med och förändra restaurangbranschen till en mer hållbar näring, samtidigt som kunderna blir nöjdare och…
Läs mer

Intervju med Långholmens Wärdshus

En 5-minuters intervju med Miljögruppen på Långholmens Wärdshus Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi har ett etablerat miljöarbete sedan länge och är Svanenmärkta. Däremot är vi inte så bra på att berätta om allt vi gör. Vi vill också få inspiration och verktyg att jobba med vissa viktiga frågor. Vilka utmaningar ser…
Läs mer

Releasefest Worldfavor 7 december

Läs hela pressmeddelandet här.

Ny omgång våren 2017!

Vill du vara med och förändra restaurangbranschen till en mer hållbar näring och samtidigt öka kundnöjdheten och restaurangens lönsamhet? Våren 2017 startar vi nya omgångar i Stockholm och Göteborg! Som medlem i nätverket får ni: Verktygslåda kring hållbarhet — Initial statusanalys — Fyra workshops  Fyra träffar med en egen coach på er restaurang — Nätverksträffar    Stockholm 14 februari,…
Läs mer

Intervju med restaurang VOLT

En 5-minuters intervju med Fredrik, Johan och Peter på restaurang VOLT   Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? För att givetvis förbättra vår egna nivå av hållbarhet men också för att påverka fler att tänka som oss. Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet? Största utmaningen är…
Läs mer

Intervju med World Animal Protection Sverige

En 5-minuters intervju med Elisabeth Tjärnström, sakkunnig och programansvarig på World Animal Protection Sverige Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi tycker det är viktigt att restaurangbranschen börjar arbeta mer aktivt med och prata om hållbarhetsfrågor, och djuromsorg mer specifikt. Vi vet att mer än hälften av det kött som konsumeras i…
Läs mer

Hållbara Restauranger Göteborg i P4!

Idag medverkade Lotta Bäckström, krögare och kokboksförfattare och delaktig i Hållbara Restauranger i Göteborg, med Annika Källvik, projektledare för Hållbara Restauranger, Göteborg, i P4 SR, P4 Sveriges Radio Göteborg. Hos Stefan Livh. Vi talade vegetarisk matlagning, och inspirerade familjer och fler att det är enkelt och gott att laga vegetariskt. Lotta Bäckström har, tillsammans med…
Läs mer