Buckingham Palace inspireras av vårt arbete!

Buckingham Palace inspireras av vårt arbete!

Vi är två medlemmar som har valt att säga nej till sugrör.  Förra veckan kom nyheten att The Queen höll med – det är onödigt med engångsplast och sugrör, därför ska det förbjudas i alla kungliga fastigheter.

Okej, det var visst inte vårt arbete, utan den fantastiske David Attenborough som inspirerade henne. Men vi är i alla fall med och påverkar åt rätt håll!

“Vi slutar suga – för miljöns skull”, sa vi på Södra Teatern i Stockholm.

“Året är 2018. det är dags.” sa vi på Tapas Bar Deli i Umeå. “Kaffedrinken ska drickas genom grädden”.

30 kg plast per år.

En liten grej, men tänk om alla restauranger kunde göra “en liten grej”?  Genom att sluta med sugrör sparar vi på Södra Teatern in 30 kg plast per år. Kanske inte låter som mycket, men tänk om alla kunde göra det? Tänk om alla snabbmatskedjor skulle göra samma sak? Eller göra som med engångsplastpåsarna, ta betalt en extra krona för sugrör? Nog skulle det göra skillnad.

Vi vill göra skillnad. I vårt hållbarhetsarbete rymmer mer än bara vårt val att sluta med sugrör. Men vi ser det som en viktig symbol som många kan ställa sig bakom. Inte bara våra gäster och kunder, utan även våra kollegor i branschen. Därför utmanar och kallar vi på fler restauranger att göra som vi och vägra plastsugrör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *