Kan bra arbetsmiljö och individuell lönesättning göra det lättare att behålla personalen?

Kan bra arbetsmiljö och individuell lönesättning göra det lättare att behålla personalen?

Förra veckan träffades Hållbara Restauranger Stockholm för nätverksträff på Krogen Stora Gungan inne på Skansen. Liselotte Sjöberg tillsammans med sina kollegor hälsade oss välkomna till sina historiska och vackra lokaler. På Stora Gungan har man jobbat aktivt med miljöfrågor och haft en miljöpolicy sedan 2012 och Liselott menar att de fått en rejäl spark i baken sedan de gick med i nätverket.

Liselotte betonade vikten av att jobba med de små sakerna som kan kännas självklara. Exempelvis använder de kaffe som blir över till att göra iskaffe nästa dag och äggvitorna som blir över från majonnäsen används för att göra maränger. Under nätverksträffen fick besökarna även smaka på arraksbollar gjorda av trasiga kakor som inte går att sälja. Med lite fantasi kommer man långt med att minska matsvinnet.

Eftermiddagens dragplåster var Niklas Berthelson och Linda Thomasson, arbetsrättsjurister på Visita, som pratade om hur kollektivavtalsfrågor och lönebildning kan bidra till social hållbarhet på företaget. Niklas inledde med att beskriva hur Visita ser på hållbar utveckling, bland annat att ekonomisk hållbarhet ses som ett verktyg för att komma tillrätta med den sociala och ekologiska hållbarheten. Det finns även mycket tilltro till innovation och det som händer ute i verksamheterna. 

Så varför är social hållbarhet viktigt?

Linda pratade om att det finns behov att fler söker sig till branschen och att kunna behålla medarbetare. Deltagarna fick diskutera utmaningarna med att hitta och behålla bra personal och det visar sig att alla står inför liknande problem. Linda och Niklas pratade om hur kollektivavtal, individuell lönebildning och bra arbetsmiljö kan vara nycklar för att uppnå detta. Deltagarna kom även fram till att personliga relationer spelar stor roll och att det är viktigt att få med sig alla i personalen i företagets värderingar och ambition, inte bara cheferna. Engagemang, delaktighet och uppskattning är viktigt för att behålla personal. 

Om det finns intresse för individuell lönebildning på din arbetsplats, kommer Linda eller Niklas gärna ut till restaurangerna för individuella möten med var och en av medlemmarna. Glöm inte att alla som är medlemmar i Visita har tillgång till arbetsgivarjouren. Linda och Niklas betonade att där gäller alltid #vågafråga om olika slags frågor och på Visita finns jurister inom många olika områden. Behöver man hjälp eller undrar över något ska man inte tveka att höra av sig!

Visita tipsade även om sin app Bra Ställe som hjälper människor att hitta ställen inom branschen som är Visita-medlemmar. Ni som är medlemmar bör gå in där och kolla att kontaktuppgifter stämmer för era egna restauranger.

Nästa nätverksträff i Stockholm blir den 21 oktober hos Michelle med kollegor på Oaxen Krog & Slip. Temat är avfall! Mer info och inbjudan kommer snart.

Tack till Visita för att ni besökte vår nätverksträff och stort tack till Liselotte med kollegor på Krogen Stora Gungan för att ni arrangerade och agerade värdar för träffen! Fikat var fantastiskt gott och miljön på Skansen med tuppar som gal i bakgrunden bidrog till en härlig stämning. Även tack till alla medlemmar som var på plats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *