KRAV tillbaka som samarbetspartner i nätverket

KRAV tillbaka som samarbetspartner i nätverket

KRAV är tillbaka som partner i nätverket för att driva utvecklingen mot en mer hållbar restaurangbransch.

Hållbara Restaurangers vision är att stärka restaurangernas hållbarhetsarbete och göra miljö- och sociala faktorer till ett viktigt konkurrensmedel inom restaurangnäringen.

–KRAVs restaurangcertifiering är ett bra verktyg för att stärka hållbarhetsarbetet och ett bra hjälpmedel för restauranger som vill arbeta systematiskt. Vi hoppas att det nya samarbetet med KRAV gör att fler restauranger i nätverket certifierar sig och att KRAV-certifierade restauranger hittar nätverket. Det blir win-win för alla, säger Julia Senninger, generalsekreterare för Nätverket Hållbara Restauranger.

När nätverket startade 2013 var KRAV med och utvecklade konceptet, men tog ett uppehåll under ett par år.

-Vi vill få fler restauranger att efterfråga och använda mer ekologiska och KRAV-märkta råvaror och på så sätt göra det attraktivt och lätt för restaurangbesökare att välja hållbara alternativ. Det känns jätteroligt att vi är med i nätverket igen säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

-Vi är glada att KRAV valt att komma tillbaka till nätverket. Vi behöver samarbeta för att hjälpa restauranger att bli mer hållbara och få nätverket att växa. KRAV med sin kompetens inom ekologiska livsmedel och erfarenhet i restaurangbranschen är en viktig partner för oss, säger Julia Senninger.

Nätverket Hållbara Restauranger har vuxit sedan starten 2013 och idag är drygt 50 restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå medlemmar. Som restaurang får man stöd i sitt hållbarhetsarbete genom utbildningar, coachning, erfarenhetsutbyte och många verktyg och tips som finns att få inom nätverket. Samarbetspartners förutom KRAV är U&We, Vista, WWF,  Kafferosteriet Löfbergs, Saltå Kvarn, Mässrestauranger, Umeå kommun och Diskteknik.

Hållbara Restauranger är nominerade till Änglamarkspriset 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *