Restaurang Skog ny medlem i Stockholm

Restaurang Skog ny medlem i Stockholm

Restaurang Skog på Sigtunahöjden har blivit medlemmar i nätverket. Vi passade på att ställa 3 snabba svar till Louise Hallquist, köksmästare för Sigtunahöjden Hotell & Konferens.

Varför valde ni att gå med i Nätverket Hållbara Restauranger?

Sigtunahöjden har varit Svanenmärkt i 20 år. I samband med att vi lanserade Restaurang Skog höjde vi vårt hållbarhetsarbete flera steg och vi har bl.a. blivit KRAV-certifierade, startat en hållbarhetsgrupp och gått från ca 30% eko till ca 55%. Därför tänkte att vi skulle testa att ansluta oss till Hållbara Restauranger och se om ni har några tips om hur vi kan bli ytterligare hållbara. Samt att det förhoppningsvis är en bra plattform att synas på.

Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?

Vi ser fler möjligheter än utmaningar med att jobba med hållbarhet. Vi har väldigt lätt att med vår kunskap kunna motivera gästerna till att exempelvis äta vegetarisk lunch, att förstå varför vårt bröd inte är vitt och fluffigt utan näringsrikt och gott eller att förklara varför vi inte serverar flaskvatten. Något som är svårare är att hitta ekologiskt kött.

Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?

Att vi höjer medvetenheten och kunskapen i branschen. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Vi på Restaurang Skog har ofta både visningar och föreläsningar om hållbarhet för att vi anser att kunskap skapar intresse. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *