Tillsammans för klimatet!

Tillsammans för klimatet!

På lördag den 25 mars klockan 20.30 – 21.30 lokal tid är det Earth Hour – ett globalt initiativ där världen tar ställning för planeten. I år står mer i fokus än tidigare, därav 60 + . Det är bilen, bostaden, biffen, börsen och butiken som måste upp på agendan. Inom mat är budskapet:

HALVERA köttkonsumtionen enligt mottot ”Mindre men bättre kött”.

DUBBLERA konsumtionen av vegetarisk mat; ät dubbelt så mycket baljväxter, rotsaker och grönsaker.

SLUTA slänga ätbar mat.

Vi är flera medlemmar i nätverket som vill hjälpa till att uppmärksamma detta. Men precis som WWF så tycker vi inte att det räcker med en timme. Flera av oss kommer att göra olika insatser under veckan för att få upp ögonen för klimatet. Det här händer hos några hos oss:

Junibacken byter ut hela deras meny till en klimatsmart meny. Ekologiska pannkakor och köttbullar finns såklart kvar på menyn!

Långholmens Wärdshus serverar sina konferensgäster klimatsmarta rätter samt märker ut klimatsmarta rätter på menyerna. Månadens Husman är klimatsmart och restaurangen släcker ljuset under Earth Hour.

MoMuMat bjuder in till Gröna Veckan. Detta betyder inte att allt är vegetarisk men att de producerar deras lunch så hållbart som möjligt; mycket grönt och ekologiskt!

Att man kan påverka sina gäster att göra klimatsmartare val genom menyn och nudging har restaurangen Mr P. i Göteborg testad tillsammans med Göteborgs universitet. Du kan läsa mer om det här .

Vi håller er uppdaterade här med deras fantastiska maträtter under veckan! #EarthHour #matförklimatet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *