Inspirerande stories

Vad gör andra under Covid-19?

Här samlar vi goda exempel och lyfter initiativ som sker i restaurangbranschen med anledning av Covid-19

Något nytt: Spritmuseum på Djurgården i Stockholm har rensat bland sina gömmor och kör loppis utanför lokalen för besökare och flanörer. Restaurangen Bak´gårn har öppnat en tillfällig lanthandel för att stötta lokala leverantörer och erbjuder matkassar med olika lokala produkter. Driver ett aktivt arbete för att stötta branschen och lokalbygden genom #hållLidköpingLevande.

Helgkassar: Många restauranger erbjuder specialkomponerade menyer som gästerna som inte vill äta på restaurangen kan ta med hem eller få hemkört. GigaFood kör under #kvarikvarteret olika helgkassar för 2 eller 4 personer med fri hemleverans. Furusunds Värdshus erbjuder Takeaway Helglyx på fredagar som gästen själv hämtar upp. På liknande sätt gör Restaurang Garba & Café Nizza i Stockholm, Gotthards i Umeå och Camp Ripan i Kiruna, kolla Take Away, Meny eller Catering på deras hemsidor för inspiration.

Fri hemkörning: Urban Deli har fri hemleverans för beställningar över 700 kr. Unbakery, Friends of Adam, Rscued, Gringo Nordic Coffee Roasters och Fern&Fika går ihop och erbjuder hemkörning till dörr av lunch, fika, basvaror och kaffe i ett.

Rescued uppmanar sina kunders kunder – caféer, restauranger och hotell – att införa #varannanjuice för sina gäster. Istället för att dricka vatten till lunchen kan man välja andra drycker, exempelvis en räddad juice.

Specialerbjudanden: Sigtuna Stadshotell erbjuder 50 % på en vistelse hos dem för alla som arbetar inom vården.

Mat till vården: Under fler olika upprop lagar krögare mat till vården, det blir en hjälp till självhjälp – ett sätt att överleva i en mycket svår tid. K-märkt kör under hashtag #mattillvården. Elwing & Co under #mat&fikatillvården. Restauranglabbet #CallforAction.