Villa Källhagen ny medlem i Stockholm
I februari 2019 blev Villa Källhagen medlem i vår nätverk. Vi passade på att fråga Cattis Frick varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut.
Varför valde ni att gå med i Nätverket Hållbara Restauranger?
Villa Källhagen har varit Svanenmärkt sedan 2010 och nu är det dags för oss att ta ytterligare några kliv framåt och lära oss mer om hållbarhet inom vår verksamhet. Vi ser framemot att få tips och att dela idéer med våra kollegor som kommit lite längre i processen.
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
Utmaningen inom restaurang handlar oftast om att få med sig både personal och gäster. Vi tror att ökad medvetenhet och kunskap hos både oss och våra besökare kommer att leda oss vidare i rätt riktning, sakta men säkert.
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Förhoppningen är att vi i restaurangbranschen kan bli en drivande del av utvecklingen och kunna inspirera varandra och gäster att ta rätt och hållbara beslut för våra verksamheter.