Göteborgs Symfoniker ny medlem i Göteborg
Tidigare i år blev Göteborgs Symfoniker medlem i vårt nätverk. Vi passade på att fråga Fredrica Olsson, restaurangchef, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut.
Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?
För oss på Göteborgs Symfoniker är det viktigt att jobba hållbart i alla delar. Vi har det tankesättet med oss i arbetet med våra konserter och evenemang, i vår servering och restaurangverksamhet och i hela vår arbetsmiljö. Det vi kan göra inom vår verksamhet är viktigt för vår och allas framtid.
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
En av de största utmaningarna är att balansera våra ekonomiska förutsättningar med tillgången till ett bra utbud av hållbara varor och tjänster. I vårt hus presenterar vi världsledande orkesterkonserter året om och vi vill bjuda våra gäster på lika fantastiska upplevelser när det kommer till mat och dryck. Samtidigt har vi praktiska utmaningar när det gäller till exempel utbudet hos leverantörerna. Vår lösning har varit att jobba tillsammans för att hitta lösningar och utvecklas gemensamt.
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Drömmen vore att alla delade insikten om hur viktigt det är att vi arbetar hållbart – för jordens framtid. Vi som arbetar inom restaurangnäringen når så många människor i vår vardag och om vi kan få dem att förstå, så tror jag att vi är en bit på vägen.
Stort tack för era svar och välkomna till nätverket!