1909 Sigtuna Stadshotell ny medlem i Sigtuna
Vi vill välkomna en av våra nyaste medlemmar, 1909 Sigtuna Stadshotell, till vårt nätverk. Vi passade på att fråga Caroline Folkesson Levin, hotellchef, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut.
Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?
Vi vill visa och utveckla vårt hållbarhetsarbete. Detta är en viktig del i våra värderingar och att tillsammans med branschkollegor föregå med gott exempel för en hållbart restaurangverksamhet.
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
Vi ser att våra kunder, och stundvis, vi själva är dåligt pålästa om vad som hållbarhet inom mat är. Är ett lokalproducerat gräsbeteskött bättre eller sämre än en ekologisk biff från utlandet. Vilka råvaror är rätt att använda i säsongen. Hur anpassar vi portionsstorleken på tallriken för att få en mätt och nöjd gäst men minska matsvinnet..
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Samarbete och nätverkande. Vi måste alla dela med oss av de kunskaper och insikter vi får med oss på vägen. Många gånger är små förändringar nyckeln till ett helt nytt resultat.
Stort tack för era svar och välkomna till nätverket!