Intervju med Elwing & Co
En 5-minuters intervju med Maria Elwing, en av ägarna till Elwing & Co i Stockholm om Hållbara Restauranger
Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?
Vi söker kunskap och inspiration för att komma vidare på vår hållbarhetsresa. Vi behöver också bli bättre på att kommunicera vad vi gör t.ex. att vi komposterar vårt matavfall så att det blir biogas eller att vi ökar det vegetariska innehållet i våra bufféer. Med vår egen märkning ”Noga utvalt av Elwing & Co.” visar vi vår omvärld att vi hela tiden försöker bli lite bättre.
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
I catering använder vi ibland stora mängder engångs-material. Där är det en utmaning att försöka påverka produktutvecklingen men också sophanteringen i slutledet. Vad händer om man eldar upp en komposterbar tallrik istället för att kom-postera den? Vi måste även ta oss tiden att internutbilda medarbetare i hållbarhets-frågor och följa upp hållbarhetsarbetet.
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Vi hoppas att fler med oss strävar mot att minska köttkonsumtionen som innebär en stor miljö-påverkan. Producenter och grossister skulle kunna ta ett större ansvar och aktivt verka för en förändring mot ett större utbud av miljömärkta produkter.