Blogg

Malmö Opera ser samarbete som grunden i ett lyckat hållbarhetsarbete

Åsa Hansen, arrangemangschef på Malmö Opera tycker det är roligt att vara med från start när Hållbara Restauranger drar igång i Malmö. Nedan finns Åsa Hansens svar på tre korta…
Läs mer

Lunchrestaurangen satsar på närproducerat och lokalt!

Hanna Rabanne köksmästare på P2 berättar varför de de är med i Hållbara Restauranger Hösten 2017 startades Hållbara Restauranger i Malmö upp och Smarta Kök medverkar med två restauranger. Restaurang…
Läs mer

På Mando Steakhouse vill man bli bättre och nå längre!

John Visser berättar om vad som driver Mando Steakhouse mot hållbarhet   Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Miljö och rekofrågor är något vi jobbat med länge,…
Läs mer

Lisebergs Wärdshus – säsongsrestaurang som satsar på hållbarhet

Krav-certifierade Lisebergs Wärdshus svarar om Hållbara Restauranger   Under året har Lisebergs Wärdshus blivit KRAV-certifierade, och de jobbar hårt med närproducerad mat. Köksmästaren Magnus Samuelsson har en egen köksträdgård, och…
Läs mer

Vinnare Matverk Stockholm 2017

Den 28 november gick MatLusts event “Nya vägar till lönsamhet” av stapeln. Tom Tits Experiment i Södertälje fylldes av kockar, restauratörer, producenter, matverkare och återförsäljare som tillsammans diskuterade, lyssnade och…
Läs mer

Årets Hållbarhetskock 2017!

Hållbara Restauranger vill gratulera KC Wallberg som har blivit utsedd till årets hållbarhetskock 2017 av Vi Konsumenter!     Förutom att driva Gubbhyllan och ansvara för maten på Mälarbåtarna M/S Prins…
Läs mer

Vasamuseet Restaurang: hållbarhet i en internationell miljö

Johanna Thon berättar om vad som driver Vasamuseets Restaurang mot hållbarhet   Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi önskar få verktyg att fortsätta vår utveckling av…
Läs mer

5 minuter om hållbarhet med Södra Teatern i Stockholm

Frida Hammarström om hållbarhet inom restaurangbranschen   Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Vi har känt att vi har saknat en del verktyg för att verkligen bli…
Läs mer

3 svar om hållbarhet från Urban Deli

Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Hållbarhetsfrågor är viktiga för oss och vi ser Hållbara Restauranger som ett bra forum för att engagera personalen. Både för att…
Läs mer

Folkes konferens, bistro & café om att ”göra rätt val”

  Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger? Av både personliga och professionella skäl. Dels har vi ett eget intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor.  Dels har vi många…
Läs mer