- Detta evenemang har redan ägt rum.
Digital nätverksträff – Hållbara inköp av kyckling
16 september, 2020 @ 14:00 - 15:30
Digital nätverksträff med Djurens Rätt – Kyckling
Hur kan restauranger arbeta med djurvälfärd som en del av hållbarhetsarbetet? Karolina och Nora som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt berättar om hur restauranger kan göra mer hållbara inköp när det kommer till djurvälfärd. Konsumenter är tydliga i sin önskan om produkter som tar hänsyn till djurvälfärd – att arbeta för bättre djurhållning är att ta tillvara gästernas önskemål.
Fokus för träffen kommer vara på kycklingarna, de djur som är flest och har det sämst i livsmedelsindustrin. Vi får höra mer om hur konventionell kycklingproduktion ser ut idag och hur den kan förbättras. Vi får även höra om hur företag kan bidra till en förbättring på området, genom att arbeta enligt det som kallas European Chicken Commitment (ECC). ECC är ett antal välfärdskriterier för kycklingproduktion för företag att ha med i sina inköp, och redan idag arbetar över 150 företag i Europa med ECC.
Under träffen får ni chans att ställa frågor, dessutom får ni möjlighet att boka kostnadsfri konsultation kring hur ni kan ta vidare frågan hos er(a) restaurang(er).
Nätverksträffen är öppen för alla. Om du redan nu har frågor får du gärna skicka dessa till amanda.mottonen@uandwe.se.
Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation, grundad år 1882. Djurens Rätt är en ideell organisation med omkring 50.000 medlemmar. Organisationen arbetar för ett samhälle där fler gör djurvänliga val genom företagssamarbeten, politisk påverkan, och opinionsbildning.