Clarion Hotel Arlanda ny medlem i Sigtuna
Ytterligare en ny medlem i Sigtunanätverket är Clarion Hotel Arlanda som blev medlemmar tidigare i år. Vi pratade med Lisa, Marketing Manager, om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut.
Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?
Vi valde att gå med i detta nätverk mycket för att det med ett nära kontaktnät till övriga anläggningar i Sigtunakommun blir en Win-Win att både nätverka och driva mot samma mål i vårt närområde .
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
Prisbilden från leverantörer, är vi många och får upp stora volymer kan vi sätta större krav på leverantörer. Sedan är även kunskap om vad man bidrar med när man handlar och arbetar hållbart oerhört viktigt och att samtliga på arbetsplatsen är uppdaterade.
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Större hållbart tänk och mindre volym på proteiner och kompensera portionsstorlek med mer arbetade och bra råvaror från växtriket.
Stort tack för era svar och välkomna till nätverket!