Intervju med MoMuMat AB
En 5-minuters intervju med Malin Söderström, ägare MoMuMat AB, Restaurangen Moderna Museet om Hållbara Restauranger
Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?
Vi vill värna om vår planet och ett jordbrukslandskap som ska kunna mätta människor och djur idag och i framtiden.
Med vår plats i Moderna Museets lokaler har vi möjlighet att vara en ledande aktör inom hållbarhet samt skapa trender i vår bransch.
Vårt mål är att vara en ”Medveten och en hållbar restaurang”
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
Främst ekonomi, att hitta råvaror inom våra ekonomiska ramar. Tillgång av varor, att kunna köpa stora volymer. Och att kommunicera vårt budskap till våra gäster och medarbetare.
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Att vi är självklara aktörer inom hållbarhet det vill säga följa säsongens utbud, välja närproducerat, ställa krav på våra leverantörer samt att schyssta villkor är en självklarhet.