Intervju med Zócalo
En 5-minuters intervju med Margrét Sigurjónsdóttir, delägare på Zócalo om Hållbara Restauranger
Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?
Projektet ligger helt i vårt sätt att tänka. Vårt koncept Årlig Meny och Ärlig Nota bygger på att vara transparent gentemot kunden, och det är också en av grundbultarna inom Hållbara Restauranger. Vi har bara vindkraft på våra restauranger, men vi ville vara med och påverka branschen samt få fler idéer om hur vi kan förbättra vårt hållbarhetsarbete.
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
Hållbarhet är långt ifrån en självklarhet inom branschen, men vår gemensamma miljöpåverkan är stor, så vi har alla ett ansvar att bli bättre. Vi har påbörjat vårt arbete, men alltid tar sin tid och är inte jämt så enkelt. Det är här Hållbara Restauranger har varit en inspirationskälla för oss.
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Att fler restauranger satsar på öppenhet och transparens! Att fler restauranger ser möjligheterna när det gäller hållbarhet, och inte tror att det är jobbigt eller svårt. Vi är inte perfekta heller, men har påbörjat vår resa som är väldigt spännande. Jag vill driva en snabbmatskedja jag kan vara stolt över, och så borde alla restaurangägare tänka!