Klimatsmart lunch i Stockholm
Inför Earth Hour satsar några av våra medlemmar på att lyfta fram matens klimatpåverkan. Under hela veckan så serveras det klimatsmart ute på stan. Vad sägs om rökt Hjälmargös med äggröra, skirat smör och äpple som förrätt på Långholmens Wärdshus, Biff à la Bönström med örtigt rotmos på Junibacken, eller Ramen med miso, pocherat ägg, shitake, sticklök och böngroddar på Moderna Muséet?
Här nedan kan du se läsa deras menyer. Har du tips på en klimatsmart restaurang? Tipsa gärna oss och alla andra!
Moderna Muséet
I dagens rätt ingår kolsyrat vatten och en buffé med varma och kalla tillbehör, 120.- Kaffe på maten, 15.- Innehåller gluten (G), innehåller laktos och, eller mjölkprotein (L)
KRAV Bosarp Kyckling
Från Skåne kommer denna lårfilé som ni kan välja som ett tillbehör
Tisdag 21/3
Sjögräskick
Risnudlar ”Ramen” med miso, pocherat ägg, shitake,
sticklök och böngroddar
onsdag 22/3
Chili- och apelsinshot
No meat chili med ostronskivling, gurka, rostad majs och friterad majstortilla samt rostade rotfrukter
torsdag 23/3
Falafel med krossade kikärtor, harissa, yoghurt (L) och orientaliska pickles samt matvete
Yoghurt-och honungsavslut
fredag 24/3
Tamarindlemonad
Grön curry med Oumph och ingefära, koriander samt citrongräs och basmatiris
Junibacken
Tis-tors
Helbakad rotselleri med syrligt löksmör serveras med en het bönragu och glaserade rötter & rovor
Ärt- och persiljabiffar med rostade rotfrukter och gräddig senapssås
Soppa
Gräddig potatis- och jordärtskockssoppa
Fre-sön
Kålrotschnitzel med lök-och dragoncreme och rostad klyftpotatis
BIFF À LA BÖNSTRÖM med örtigt rotmos, senap, betor och gurka
Soppa
Löksoppa med smak av timjan och kryddigt ostchips
Hela veckan, Kallskänken:
Sallad: Nakenhavre med Chevrebakade rödbetor, rostade frön och en honung- och balsamicodressing
Matig macka: Örtig Ägg – och kaprisröra med senap, ärtor och groddar
Wraps – Kryddig hummus på gula ärtor, rostad pumpa och vitlök med syrad rödkål
Ostfralla