Lisebergs Wärdshus – säsongsrestaurang som satsar på hållbarhet
Krav-certifierade Lisebergs Wärdshus svarar om Hållbara Restauranger
Under året har Lisebergs Wärdshus blivit KRAV-certifierade, och de jobbar hårt med närproducerad mat. Köksmästaren Magnus Samuelsson har en egen köksträdgård, och nu har han svarat på 3 korta frågor om hållbarhet.
Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?
Vi vill fortsätta att jobba med hållbarhet och ta hjälp av andra restaurangers erfarenheter av hur de har tänkt och tänker.
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det kommer till hållbarhet?
Som säsongsrestaurang så har vi stor omsättning av personal vilket gör att det är mycket inom om hållbarhet, och vikten av den, att lära ut vid varje nyanställning. Volym och tillgång till bra råvaror är alltid ett stort jobb men det tror och hoppas vi kommer att bli lättare med tiden.
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Vårt mål är att att fler ska få upp ögonen för KRAV/Eko/Närproducerad mat. Vi tycker att man ska äta mindre kött överlag och istället välja ett bättre kött när man väl äter det. Vi tycker också att man ska försöka få in grönsaker och baljväxter i säsong så mycket som möjligt.