Restaurang Kummin ny medlem i Umeå
Varför valde ni att gå med i Nätverket Hållbara Restauranger?
Vi kände att det var ett bra sätt att hitta ytterligare inspiration för det hållbarhetsarbete som sedan länge varit en del av vår företagsidé och värdering. Om vi sen kan inspirera andra är det ju toppen.
För oss handlar det om att försöka vara hållbar i så många delar som möjligt. Inte bara miljömässigt utan även socialt och ekonomiskt.
Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
En stor utmaning är att få folk att förstå och ändra sina val av mat även på restaurang. Det tror jag vi kan påverka genom att erbjuda en varierad meny och upplysa om skillnaderna i miljöpåverkan och du tex väljer vegetarisk kost vs tex nötkött. Små ändrade rutiner kan långsiktigt ge stora positiva effekter.
Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Skulle gärna se att fler restauranger satsar på hållbarhet och att vi i slutändan kan bli ett föredöme för andra branscher.
Joakim Djerf