Titti Qvarnström berättar varför hon är med i nätverket
En 5-minuters intervju med Titti Qvarnström på Malmö Cooking
Varför valde du att gå med i Hållbara Restauranger?
Jag har valt att medverka i Hållbara Restauranger för att jag tror på samarbete och synergi. Tillsammans kan vi hjälpa, stötta och uppmuntra varandra i vårt hållbarhetsarbete. Genom att samarbeta under ett paraply kan vi inte bara synliggöra vikten av miljötänk utan att motivera andra att följa efter i och utanför nätverket.
Vilka utmaningar ser du inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?
Utmaningen ligger i att motivera för den enskilda restaurangägaren att tid, energi och ekonomi läggs på en fråga som inte omedelbart resulterar i fler restaurang-besök. Men hållbarhet är framtiden och även någonting som kommer beaktas i och med bedömningen av restaurangers kvalitet och ranking i olika guider framöver.
Hur skulle du vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?
Jag ser att medvetenheten hos gästerna ständigt ökar och att även hållbarhetsfrågan tas med i kriterierna för vad som är en bra restaurang. Mer av den varan tack!
Gästens makt är stor!
Fotograf: Christoffer Lomfors