Vinets dag 22/1 – heja ekologiska viner!
Ni har väl inte missat att det idag, den 22 januari, är Vinets dag? Vi är glada att både intresset för och utbudet av ekologiska viner har ökat, och fortsätter att öka, i Sverige.
På Nätverket Hållbara Restaurangers facebooksida kan ni läsa 9 myter och 9 sanningar om ekologiska viner som kan vara passande att ta till sig dagen till ära. Visste ni till exempel att det egentligen inte är någon skillnad på ekologiska, organiska och biologiska viner – mer än att de används olika inom olika språk?
Så varför ska man välja ett ekologiskt vin ur ett hållbarhetsperspektiv? Det är för att det är bra för djur, människan och miljön där vinerna odlas och tillverkas! Det bidrar dessutom till ökad biologisk mångfald.
En annan trendspaning är: vin i PET-flaska! Vin i PET-flaskor kostar mindre att producera, de är lättare att frakta (mindre CO2-utsläpp) och är helt återvinningsbara. Hur bra?
Trevlig (hållbar) vindag! 🍷