Ekonomisk hållbarhet
Många mellanklassrestauranger har dålig ekonomi eller små marginaler vilket ofta nämns som anledning för att till exempel inte servera mer ekologiskt, även om viljan finns. Men det är faktiskt ekonomiskt smart att vara miljövänlig! Det finns mycket pengar att spara på en bra diskteknik, mindre matsvinn, och lägre vatten- och elförbrukning.
Information
Livsmedelsverket tipsar! Handbok för minskat matsvinn
Naturvårdsverkets avfallsförebyggande program
Samarbete för minskat matsvinn (SAMS) – hemsida med tips och goda exempel
Konsumentföreningen har också bra råd
Nordens guide till miljövänlig och lönsam köksdrift
Allt om matsvinn på föreningen Matsvinnets hemsida
Verktyg
Lär dig mer om städning i Coronatid med Anna Dahlqvist, Diskteknik
Allt om städ på Prevents hemsida
Minska ditt matsvinn och para pengar med Unilevers program
Goda exempel
Destination Sigtuna samarbetar kring matsvinn, palmolja och klimatdeklaration.