Veckans restaurang: Elwing & Co

Veckans restaurang: Elwing & Co

Vi vill stötta våra medlemmar och dela deras berättelser och upplevelser av tiden sedan mitten på mars när Covid-19 vände upp och ner på restaurangbranschen över en natt. Först ut är Elwing & Co.

Vi är medlemmar i Hållbara Restauranger och jobbar med catering och evenemang för företag och privatpersoner. Vi driver också café och pausservering på Berwaldhallen i Stockholm. Våren har varit förfärlig och vår omsättning har gått ner med upp till 95% vissa månader och Berwaldhallen är stängd.

Det vi gjorde direkt (förutom att permittera, avsluta anställningar och dra ner på kostnader) var att:

  • Erbjuda personer i riskgrupp fri utkörning i innerstan/Bromma/Solna/Sundbyberg av 2+2+2 matlådor i veckan, många abonnenter (som ofta är 70+) på Berwaldhallen har nappat på detta. Det blev matlådeutskick i 3 månader och nu har vi sommarstängt. Här finns mer info om projektet.
  • Samla in medel till projektet #matochfikatillvården och leverera mat till NKs och S:t Görans sjukhus i Stockholm. Vi fick snabbt kontakt med personer inom administrationen som kunde organisera ett mottagande av våra leveranser. Allting portionsförpackades även kaffebröd vilket uppskattades mycket av mottagarna.

Vi kommer att fortsätta med dessa projekt i höst igen och öppnar verksamheten den 17e augusti.

Tack till Elwing & Co för att vi fick dela er berättelse!