Kopparhatten Falun ny medlem i Dalarna!

Kopparhatten Falun ny medlem i Dalarna!

Vi vill välkomna en ny medlem i nätverket: Kopparhatten Falun! Vi passade på att fråga Ali Habibpoor om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom branschen och hur de vill att framtiden ska se ut.

Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?

Att gå med i Hållbara Restauranger var en självklarhet för oss. Med större kunskap kan vi lättare kommunicera ut vad vi gör, lära av varandra och ta oss an våra gemensamma utmaningar. Vi har valt att ställa vårt hållbarhetsarbete i fokus, även detta var ett lätt beslut att fatta givet de utmaningar som hela världen står inför.

Vilka utmaningar ser ni inom restaurangbranschen när det gäller att jobba med hållbarhet?

Det kräver nytänk, när man väl har kommit igång finns det många inspirerande utmaningar för att utvecklas och gå vidare. Den allmänt ökade medvetenheten ställer krav både på oss som restaurang och våra gästers konsumtionsmönster. Genom aktiva och medvetna val av de råvaror vi väljer och den mat vi serverar kan vi göra stor skillnad, både genom en minskad miljöpåverkan och genom en attitydförändring.

Hur skulle ni vilja se utvecklingen av restaurangnäringen?

Ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet som samtidigt bidrar till ett bättre samhälle överlag. Att uppmuntra människor att äta och njuta mer hållbart genom att erbjuda attraktiva alternativ blir allt viktigare. Det måste bli lättare för människor att göra goda, bra val och där har vi en viktig roll att spela.

Stort tack för era svar och varmt välkomna till nätverket!