Hållbara Restauranger bidrar till kunskapslyft i Kunskapsskolan

Hållbara Restauranger bidrar till kunskapslyft i Kunskapsskolan

Restaurangen – den röda tråden Idag känner många unga en press av diskussionen om att nästa generation ska ta ansvar och lösa problemen med klimatförändringarna. Gustav Jonsson, SO-lärare för årskurs…
Läs mer

Hållbara inköp av kyckling

Den 16 september träffades vi digitalt för en ny nätverksträff med Hållbara Restauranger och våra gästföreläsare Nora och Karolina som jobbar med företagsrelationer på Djurens Rätt. Temat för träffen var…
Läs mer

Kopparhatten Falun ny medlem i Dalarna!

Vi vill välkomna en ny medlem i nätverket: Kopparhatten Falun! Vi passade på att fråga Ali Habibpoor om varför de valde att gå med, hur de ser på utmaningarna inom…
Läs mer

Framtidens Sjömat – äta maneter?

Digital nätverksträff I tisdags var det dags för höstens första digitala nätverksträff. Med oss hade vi deltagare utspridda över landet där bland annat Stockholm, Västkusten och Storuman fanns representerade. Nätverksträffen…
Läs mer

Veckans restaurang: Elwing & Co

Vi vill stötta våra medlemmar och dela deras berättelser och upplevelser av tiden sedan mitten på mars när Covid-19 vände upp och ner på restaurangbranschen över en natt. Först ut…
Läs mer

Alkoholfri dryckesmeny?!

Alkoholfritt, eller alkoholbefriat som en del kallar det, har vuxit kraftigt under de senaste åren. Inom nätverket Hållbara Restauranger är vi nyfikna på hur ni och era gäster ser på…
Läs mer

Kommunikationspaket för WWFs guider

WWF har för avsikt att ta fram ett kommunikationspaket kring konsumentguiderna Köttguiden och Fiskguiden, för butiker och restauranger för att få större spridning  av guiderna bland konsumenter. För att landa…
Läs mer

Grönt ljus för insjöfisk

WWF lanserade årets Fiskguide i slutet av maj och det finns både glädjeämnen och tråkiga nyheter i det senaste om läget för den vildfångade fisken och odlade arter. Fiskguiden fokuserar…
Läs mer

Städ & hygien

Anna Dahlqvist på Diskteknik delade med sig av några tips kring städning som funkar både i vanliga och i Coronatider under vårens andra digitala nätverksträff. I all korthet är det…
Läs mer

Sigtunahöjden

Debatt: Rädda restaurangbranschen och gör den hållbar – samtidigt!

Coronakrisen slår extremt hårt mot restaurangbranschen som i stort sett står utan intäkter. Stöd har presenterats till andra hårt drabbade branscher och vissa lättnader för småföretagare vad gäller skatteinbetalningar har…
Läs mer